Monique 34 jaar Didam 

Ik ben Monique en woon in een mooi appartement in Didam. In het verleden ben ik opgenomen geweest met een psychose en krijg maandelijks mijn antipsychotica (depot) bij GGNet. Na mijn opname ging het redelijk goed, maar ik merkte dat ik me schaamde en mij steeds meer terugtrok in huis. Ik kwam niet veel meer buiten en werd steeds eenzamer. Mijn appartement vervuilde en ik verzorgde mijzelf steeds minder goed. Ik had geen zin meer om voor mijzelf te koken en haalde vaak ongezond eten. 

Mijn zus heeft haar zorgen verteld aan de huisarts en hij heeft mij aangemeld bij het buurtplein. Vanuit het buurtplein is er meerdere keren een buurtcoach langs gekomen. Hij heeft mij aangemeld bij Pardijs Begeleiding. 

Ik spreek mijn begeleidster twee keer per week en we hebben samen mijn appartement opgeruimd en schoongemaakt. Ik hoef mij nu niet meer te schamen als mijn zus op bezoek wil komen. 

Mijn begeleidster heeft mij aangemeld bij de kledingbank en ze is ook met mij mee geweest om nieuwe kleding uit te zoeken. We hebben ook samen gezocht naar een leuke plek voor dagbesteding, deze heb ik nu gevonden en daar kan ik wekelijks heen. 

Ik zie mijn begeleidster nog steeds twee keer per week. Ik kan bij haar terecht met alle vragen die ik heb. Dit geeft mij vertrouwen omdat ik een goede band met haar heb en ze goed luistert naar wat ik graag wil en wat belangrijk voor mij is.

Scroll naar boven